
Church of England Boys’ Society Prohibition Ordinance 
2018 

 
No 47, 2018 
 
Long Title 
 
An Ordinance to prohibit activities of and the use of church trust property for or in association with 
the Church of England Boys’ Society. 
 
The Standing Committee of the Synod of the Diocese of Sydney Ordains as follows.

1. Name 

This Ordinance is the Church of England Boys’ Society Prohibition Ordinance 2018. 

2. Interpretation 

In this Ordinance - 

"Parish” means a parish or provisional parish constituted under, or recognised as such for 
the purposes of, the Parishes Ordinance 1979. 

“Church trust property” has the meaning set out in section 4 of the Anglican Church of 
Australia Trust Property Act 1917. 

3. Prohibition 

A Parish (including its officers, employees and volunteers) must not – 

(a) conduct activities, or  

(b) allow any third party to conduct activities on church trust property held on trust for 
the Parish, 

if those activities are named or styled as being activities of or in association with the Church of 
England Boys’ Society (including by the acronym “CEBS”), or if those activities are conducted in 
such a way that a reasonable person would understand the activities to have this association.  

Commencement 

This Ordinance commences on 1 January 2019. 

 
 
I Certify that the Ordinance as printed is in accordance with the Ordinance as reported. 
 
 
R TONG 
Chair of Committees 
 
 
I Certify that this Ordinance was passed by the Standing Committee of the Synod of the Diocese 
of Sydney on 10 December 2018. 
 
 
D GLYNN 
Secretary 
 
 
I Assent to this Ordinance. 
 
 
GN DAVIES 
Archbishop of Sydney 
10/12/2018 
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